mardi 22 novembre 2011

Ελληνικά / Grec / Greek - Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα! - Version grecque de l'Appel

(Version grecque de l'Appel : Je suis grec aussi !)

Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα, 11/11/11
Εκκληση
Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Ελληνας, Ελληνίδα!
Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα


Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!
Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,

και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν...
.... είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).
Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.
Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.
Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Κύριε Πρέσβη,
Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.
ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................
Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου : jesuisgrec@numericable.fr
Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιό κάτω blog :
http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9).
Σημειώσεις κειμένου έκκλησης
1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.
Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.
2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.
3. Ο Τσώρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.
4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγώνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.
5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μιά τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),
6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναική Δημοκρατία πρώτος σπόρος - ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως - που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώςη κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται ;
Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.
7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαικής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης.
8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξωνα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μιά μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.
9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματηστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα γιά τον προσεχή αιώνα ».

http://lucky.blog.lemonde.fr/2006/11/13/video-et-texte-de-lappel-des-resistants-traductions/
http://cf.groups.yahoo.com/group/LeMonde-etLaResistance/message/2
http://lucky.blog.lemonde.fr/2005/09/18/2005_09_decapol_dekapol/ 

58 commentaires:

Anonyme a dit…

Hello, I am from Greece
I want your attention, this link is for GERMAN REPARATIONS TO GREECE, Please read and put your signature, Send it in your friends Thanx!!! http://www.greece.org/blogs/wwii/

Anonyme a dit…

αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς το κάνετε εσείς

Πολλα μπράβο

Anonyme a dit…

LA FIERTE D'ETRE GRECQUE EST DESORMAIS DEMOLIE PAR L'OCCUPATION ALLEMANDE PROVOQUEE PAR LES HOMMES POLITIQUES CRECS!
RESISTEZ TOUS! UNE GRECQUE !

Anonyme a dit…

thank you for your support.Chris Vasiliou. Patras-Greece

old biker a dit…

merci....

Anonyme a dit…

egw 22 apo ta 24 mou xronia ta ezhsa sthn ellada, edw megalwsa, edw spoudasa, edw douleyw (gia ena kommati pswmi).. kai plhrwnw xwris logo, gia na vgalw prasinh karta, enshma, dikigorous, paravola kai alla tetoia kaloudia... ma ti kanw edw o mlks..? an eixan zhsei oloi thn ellada ws metanastes kai oxi ws touristes.. sigoura den 8a h8ele kaneis na boh8hsei...

Anonyme a dit…

The selfish parties to avoid breakup, they use the UNIFIED list in their interior elections, but they stop people to use it in the municipal and parliamentary elections (used with variations in Switzerland, Australia and in countless associations worldwide-http://unifiedelectionlist.wordpress.com), which can prevent NOW 7 BILLION people from guided famine & self-destructive cannibalism!

Τα ίδια τα εγωιστικά κόμματα για να μη διαλυθούν, χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ εμποδίζουν διχαστικά το λαό να το χρησιμοποιεί, παράλληλα με τους
ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ συλλόγους, ΚΑΙ στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές! Ως πότε;

Anonyme a dit…

Thank you for your solidarity. Thank you all.

Δημοκρατία - Démocratie!
Ελευθερία - Liberté !

Anonyme a dit…

thanks from greece!

Anonyme a dit…

18:12 Giati tote den fefgis na pas sti xora sou?

Anonyme a dit…

@anonyme 18:12
συγνωμη που σου ζητησαμε ταυτοτητα για να ξερουμε ποιος μπαινει στη χωρα...
γύρνα στη χωρα σου οπου δε χρειαζονται ταυτοτητες και οπου οι μισθοι ειναι καλυτεροι...αχαριστοι ολοι, τοσα χρονια καλα τρωγατε, τωρα γκρινιαζετε και σας φταινε οι "κακοι" ελληνες, ντροπη σας!!!

Stamatis a dit…

May in the excitement of achievement we will not forget ourselves.
Every effort is appreciated. Thank you for your kindness, thank yourselves for honoring the real human nature.

One for All and All for One!

johnny salonika a dit…

merci mon amies!!!jean de grece

Eleni Zacharaki a dit…

Xιλια ευχαριστουμε,ειναι ελαχιστα !!!

Ioanna A a dit…

Merci de votre support! Tous ensemble on peut...

Anonyme a dit…

je suis grecque et je vous remercie!!

Anonyme a dit…

thank you all for your support.oso gia ton kirio i tin kiria pou mas sxoliase arnitika k ipotimitika tha borouse na katsei stin xora tou oxi na vrizei mia xora pou tou edose psomi.auta letek kanete eseis oi axaristoi kmeta mas lete kai ratsistes.vromisate tin xora kmas zitatek ta resta.oloi autoipou mas stirizoun den to kanoun epeidi irthaan os touristes k tous aresan oi paralies mas alla epeidi exoun diavasei istoria k kseroun ti aksizoume san laos k ti exoume prosferei se olo ton kosmo.exoume idanika istoria ideodi kai irthate sas taisame k kokoreueste kiolas.pou tha paei tha ksevromisoumekapoia stigmi.sas ponaei pou masstirizoun olo k perisoteroi.

Anonyme a dit…

2012 = 1789!

mekk1986@hotmail.com

Anonyme a dit…

Et, je suis Francaise!
Merci beaucoup, mes amis!
Une Grecque a New York

Meli Tsakou,Chio,Grece a dit…

Nous vous remercions tous! Telles gestes d' amitie son precieuses pour nous!Nous avons besoin de suport!Merci!Nous vous attendons a Grece pour vous offrir un "ouzo" d' amitie!

Meli Tsakou,Chio,Grece a dit…

Nous vous remercions tous! Telles gestes d' amitie son precieuses pour nous!Nous avons besoin de suport!Merci!Nous vous attendons a Grece pour vous offrir un "ouzo" d' amitie!

Anonyme a dit…

mille merci mes amies!!! I hope you never need such support for the economical situation of yr country that may occur.... but if so, be sure that 11 millions Hellenes (greeks)will support you!

a proud helen!

Anonyme a dit…

Merci beaucoup, mes amis!
Nous vous remercions tous! Telles gestes d' amitie son precieuses pour nous!Nous avons besoin de suport! Elena

Anonyme a dit…

VOTE FOR GREECE, THANK YOU :
Sign the petition in :
http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=220

In October 1940, Greece was dragged into the Second World War by the invasion of its territory by Mussolini. To save Mussolini from a humiliating defeat, Hitler invaded Greece in April 1941.

Greece was looted and devastated by the Germans as no other country under their occupation. The International Red Cross has estimated that between 1941 and 1943 at least 300,000 Greeks died from starvation – the direct result of the plundering of Greece by the Germans. Mussolini complained to his minister of foreign affairs Count Ciano “The Germans have taken from the Greeks even their shoelaces”.

Germany and Italy, in addition to charging Greece exorbitant sums as occupation expenses, obtained forcibly from Greece a loan (occupation loan) of $ 3.5 billion. Hitler himself had recognized the legal character of this loan and had given orders to start the process of its repayment. After the end of the war, at the Paris Conference of 1946 Greece was awarded $ 7.1 billion, out of $ 14.0 billion requested, for war reparations.
Italy repaid to Greece its share of the occupation loan, Italy and Bulgaria paid war reparations to Greece, and Germany paid war reparations to Poland in 1956 and to former Yugoslavia in 1971.

We request the German government to honor its long-overdue obligations to Greece by repaying the forcibly obtained occupation loan, and by paying war reparations proportional to the material damages, atrocities and plundering committed by the German war machinery.

Sign the petition in

http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=220

Germany Should Pay its Long-overdue Obligations to Greece !!!

Thank you!

Anonyme a dit…

Η φράση:
"με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία"
που ζητάτε να σταλεί με αίτηση στην πρεσβεία, μόνο ένα 5χρονο θα ξεγελούσε και μερικούς μαλάκες συμπολίτες μου!
Θα πρέπει να απολογηθείτε άμεσα με δημόσια ανάρτηση (εάν έχετε αρχίδια), για ποιο λόγο ζητάτε "εγκαθίδρυση παγκόσμιας δημοκρατίας", τι ακροιβώς εννοείτε, και που αποσκοπεί όλο αυτό...
ΑΙΣΧΟΣ.

Anonyme a dit…

Merci! Thank you! Danke!
What Greece is going through now, may soon spread to the rest of Europe. We need to realise that we, the citizens of Europe, the citizens of the world have nothing against each other. Let us not allow our governments to find someone to 'blame' (today Greece, tomorrow who?) instead of having them and a few bankers pay for what they've done!

Άννα a dit…

Bravo ! Merci pour votre solidarite ! Αυτό που δεν μπορεί να κάνει μια χώρα..το κάνει κάποια άλλη !

Anonyme a dit…

Perhaps some non-Greeks think that the time when Greece is charged, all the Greeks took money without working. This is a huge mistake. The simple Greek did not win anything. Unlike many of our current rulers enriched themselves within a few years. Unfortunately for us, covering one another, have managed to erase the crimes and go unpunished. You must learn all of Europe, that the working classes, workers and pensioners, bear more and more weights can not lift. The "leaders" we ignore our difficulties, living in their own world. Degrade our responses saying that these practices pose a danger to democracy. What our democracy speak I do not want to be a bad prophet, but if they continue so, they manage to go bankrupt and bloodshed our country.
They will certainly disappear from the face of the earth, but we have destroyed.
Thank you so much as you can not imagine for your support.

Anonyme a dit…

Η φράση:
"με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία"
που ζητάτε να σταλεί με αίτηση στην πρεσβεία, μόνο ένα 5χρονο θα ξεγελούσε και μερικούς μαλάκες συμπολίτες μου!
Θα πρέπει να απολογηθείτε άμεσα με δημόσια ανάρτηση για ποιο λόγο ζητάτε "εγκαθίδρυση παγκόσμιας δημοκρατίας", τι ακριβώς εννοείτε με αυτή την "παγκόσμια δημοκρατία", και που αποσκοπεί όλο αυτό...
Άραγε η "ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ" που είναι στα σκαριά, έχει κάποια σχέση με τέτοια μπλογκς που ξεπηδάνε δήθεν απο διεθνή αλληλεγγύη των λαών..;;
ΑΙΣΧΟΣ.

Anonyme a dit…

merci beaucoup.gridando "vive la france" dalla nostra parte e"vive la grece" dalla vostra parte significa che possiamo sempre mantenere le nostre peculiarita' nazionali mettendo pero'per primo il bene comune.purtroppo oltre a quelli che speculano alla tragedia economica greca, ci sono anche parecchi greci tra cui tutti i politici che hanno contribuito a questa catastrofe.la gente comune pero' paga un conto che non ha creato,,,e' come se io cenassi ad un ristorante e il conto lo mantavo ad essere pagato ad un altro.dove e' la giustizia?allora cambiamo mentalita',,chiediamo nuova applicazione della giustizia,pretendiamo che il denaro faciliti gli scambi economici tra la gente e che non faciliti la trasformazione della gente in schiavi e miserabili. mi associo alla vostra dichiarazione e spero l'anno nuovo porti nuova speranza

Anonyme a dit…

petit village de Anatoliko proches Salonique vous dit "merci beaucoup de votres solidarite'"

Anonyme a dit…

Merci pour votre solidarite! Let's hope that "Nemesis" will come,as it used to happen in Ancient Greek Tragedies...
Joanna Manou

Anonyme a dit…

Seeing this solidarity action from the Friench friends brought tears of joy to my eyes!For the last 2 years I have seen Hellas my country and my countrymen to be exploited and humiliated into an indescribable degree from the Globally Greedy FAT CATS and their financial rulers!!!
All I can say, HISTORY is there for anybody to check what my wonderful country has offered to humanity: civilization,culture-arts-science,democracy,freedom and its name EUROPA!!!
Thank you so much for your support and solidarity on behalf of myself and my country Hellas!!!
Strengh in Unity!

Ioanna Dionysopoulou
A hellenic spirit in Dublin-Ireland

Abis a dit…

Nous vous remercions avec tout notre coeur! Actions like that give a huge support to the ideas of friendship and understanding between the peoples and restore to a great extent the luck of dignity that the european leaderships are showing towards their own peoples (and not just Greece). Encore une fois, mille mercis

Lia Kaderoglou a dit…

En tant que citoyen/nes grec/ques et européen/nes nous remercions tous ceux et celles qui choisissent spontanément de manifester la solidarité entre les peuples en rejetant le mauvais traitement que subit actuellement la Grèce tant au niveau matériel que et surtout au niveau psychologique. Nous manifestons dans toute direction que chaque mouvement de solidarité, crée en nous tous, l'espoir que la fraternité, l'esprit libre et éclairé ne manqueront pas de la planète.


Le groupe de StarWalkers Radio Classic souhaite démontrer par ce video sa reconnaissance envers le peuple de Nantes pour leur initiative de haute solidarité envers la Grèce de demander l'acquisition de la citoyenneté grecque.

http://youtu.be/N_t0KtmICl4

http://www.starwalkers.gr/gr/articles.php?action=view&id=457

http://www.causes.com/causes/646229-

Lia Kaderoglou a dit…

Je t'appelle

http://www.youtube.com/watch?v=nXOivdsNfPA&feature=related

Theo Corfoy/Crece a dit…

Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την περίπτωση της Ελλάδας για να πειραματιστούν στο πόσο μπορεί να αντέξει ένας ολοκληρος λαός στην καταπίεση, τη λιτότητα και στον εξευτελισμό. Να γνωρίζουν όμως ότι ένα ελαττήριο όσο το πιέζεις συσπειρώνεται. Πολλές φορές όμως μπορεί να σου βγάλει το μάτι αν σου ξεφύγει. Δεν είμαστε ηλίθιος λαός. Κάνουμε υπομονή, ως πότε όμως; Και αν αυτοί οι κύριοι πετύχουν αυτά τα ανόσια με εμας, θα στραφούν στους δικούς τους λαούς.Δε λέω για τον αρχαίο μας πολιτισμό, αλλά εμείς δεν προσφέραμε τίποτε κατα τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο; Και αν επαναληφθεί η ιστορία κύριοι Σακοζί, Μέρκελ κλπ κλπ, δεν μας βλέπω να ξανανακατευτούμε με τα σάπια σας. Οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο και σήμερα κέρδισαν τα πάντα. Προς τι ο αγώνας των πατέρων μας το 1940;

Theo Corfoy/Crece a dit…

Φίλε ανώνυμε!
'Εζησες στην Ελλάδα τα 22 από τα 24 σου χρόνια.Ρωτάς τι κάνεις εδώ και χαίρεσαι για την οικονομική μας κρίση. Σκέφτηκες όμως τα εξής;
1. Το ελληνικό κράτος σε σπούδασε δωρεάν (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, παν/μιο). Ο γιος μου σπουδάζει στο εξωτερικό και έχω πληρώσει μια περιουσία.
2.Λες ότι δουλεύεις μεν, αλλά για ένα κομματι ψωμί. Νομίζω ότι υπάρχουν παρα πολλοί 'Ελληνες που ούτε αυτό δεν έχουν. Άρα κανένας δε σε αδίκησε.
3. Λες ότι δεν πρέπει να μας βοηθήσει κανένας. Εμείς οι Έλληνες τα έχουμε βγάλει σε πέρας σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Η ίδια η Γερμανία έχει υποστεί αρκετές φορές όχι μόνο κρίση οικονομίας, αλλά και πτώχευση. Μη χαίρεσαι λοιπόν καθόλου. Εμείς θα βρούμε την άκρη, διότι (α) έχουμε αρκετούς οικονομικούς πόρους και (β) έχουμε πολλούς καλούς φίλους (εκτός από τους πατριώτες σου Αλβανούς, τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς).
4.Εγώ έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και φυσικά πήγα εκεί με όλα μου τα χαρτιά. Όχι λαθραίος, όπως εσύ. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αντιμετωπίζεις ένα αντικειμενικό πρόβλημα παρανομίας. Φυσικά υπάρχει και η γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί, όχι μόνο εσας τους μετανάστες, αλλά και εμάς τους Έλληνες.
5.Η οικογένια σου και εσύ λοιπόν "φάγατε ψωμί" στην Ελλάδα. Μήπως πρέπει να το σεβαστείτε; και αν δεν σου αρέσει εδώ φίλε μου δε σε εμποδίζει κανείς να πας κάπου αλλού. Στο κάτω κάτω και εμείς οι Έλληνες φεύγουμε για άλλες χώρες προκειμένου να επιβιώσουμε. Το να χαίρεσαι όμως , νομίζω ότι δε σε τιμά, μιας και φαίνεσαι καλλιεργημένο άτομο.
6. Μεγάλωσες στην Ελλάδα. Έπρεπε να τη βλέπεις σαν δεύτερη πατρίδα σου.Αν έχεις κάποια παράπονα από ορισμένους Έλληνες (έχει δυστυχώς κάποιους ρατσιστές), δεν θα 'επρεπε να γενικεύεις. Οι Αλβανοί καίνε ελληνικές σημαίες και κρατούν τούρκικες όταν παίζουν ελληνικές ομάδες στην Αλβανία. Καταλαβαίνεις ότι τα βλέπουμε και τα μαθαίνουμε αυτά.

Anonyme a dit…

Thank you from the bottom of our hearts for your support! Kastanaki Anastasia - Chania - Greece

even a dit…

thank you very much for the support!

iopami a dit…

thank you very much for your support. Lets we make a Europe for people not for bankers.

Peter a dit…

Μόνο χαρά και αισιοδοξία μπορούν να σου δίνουν τέτοιες κινήσεις απο τους ξένους .Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ’’Ευχαριστούμε’’!!

Peter a dit…

thank you for your support.it's very important for us!!

Christina V. a dit…

Je suis grecque! Je vous remercie pour la solidarite. We are very touched by your movement! It gives us so much strength to keep on this difficult and uphill path till this problem reaches to an end. Sending you my best wishes from Greece and a sunbeam from the glorious sun that we enjoyed today!

Anonyme a dit…

je suis une grecque et je mets un petit mot pour remercier les amis de Nantes qui ont choisi de nous supporter pendant un moment ou on sent que les "puissants" de l' Europe touchent a notre dignite. C'est dommage quand on voit que l'Europe n'apparait plus unie. Si seulement ils laissaient les gens partout travailler et vivre tranquilles...Comme la vie et plus forte que la misere j'espere que les "chefs' vont decouvrir qu' on va resister...TOUS!!

Anonyme a dit…

I lived and worked in Greece for 3 years. I loved Greece and its people !! WE ARE ALL BESIDE GREECE..ALL GREEKS !

Anonyme a dit…

Merci beauque!Thanks you ευχαριστουμε Thank you for standing up to us something that our politisians should have done!THANK YOU FRANCE!

Anonyme a dit…

Nous-les Greques- avons notre histoire, mais vous aussi-les Francais- avez LIBERTE-EGALITE-
FRATERNITE.

Un grand merci de notre coeur!!!

Anonyme a dit…

our heart is broken.. thank you.

Anonyme a dit…

eimai Ellinas kai eimai perifanos,tha palevw opws ematha kai tha polemaw mexri teleytaias ranidas tou aimatos mou!!!Kostas Thessaloniki

Anonyme a dit…

Je vous merci de votre suport...

Anonyme a dit…

JE VOUS REMERCIE DE VOTRE SUPPORT.
LES PEUPLES UNIS ONT LE POUVOIR DE
RENVERCER LA TYRANNIE DES BANQUES.

UN CITOYEN GREC

SpIrToKoYto a dit…

αγαπητέ "ανώνυμε 31 décembre 2011 18:12",επειδή αντιλαμβανόμαστε απολύτως τη δύσκολη θέση που σε φέραμε δίνοντάς σου ανατροφή,εκπαίδευση και την όποια δουλειά,αφού σου ζητήσουμε συγνώμη που εμείς πληρώναμε φόρους,ασφαλιστικές εισφορές και άλλες προς το κράτος μας υποχρεώσεις έτσι ώστε εσύ να μπορείς να απολαμβάνεις όλα αυτά,με κάθε συμπάθεια στο δράμα σου,θα σου πρότεινα να αναζητήσεις τη τύχη σου αλλού,αφήνοντας εμάς που επιμένουμε να παραμένουμε εδώ να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε,όπως μάθαμε όλα τα χρόνια της ζωής μας και όπως οι πρόγονοί μας μας έμαθαν...
Η γνωστή ρήση " ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος " δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστη από το πρόσωπό σου,σε μιά συγκυρία μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται γονατισμένη και παλεύει να σταθεί όρθια...
Ακόμη και σε αυτή τη σελίδα,που άνθρωποι και λαοί,οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν καν αντικρύσει τον ήλιο μας όπως εσύ,στέκονται στο πλευρό μας αντιλαμβανόμενοι τους τακτικισμούς εις βάρος μας και αισθανόμενοι εκτός από την αδικία και τη δική τους σειρά να πλησιάζει,θεώρησες σκόπιμο να αμαυρώσεις,να λοιδωρήσεις και να κατηγορήσεις έναν ολόκληρο λαό...
Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας αγαπητέ,τα λάθη μας και τα προβλήματά μας...
Οτι και να κάναμε όμως γιατί έτσι μας προέτρεψαν,ποτέ δεν θα στεκόμασταν επάνω σε κάποιον που εξουθενωμένος παλεύει να αναπνεύσει...
και στον χειρότερο εχθρό μας θα δίναμε το χέρι μας να τον βοηθήσουμε,γιατί είμαστε Ελληνες και έτσι μας δίδαξαν οι φωτεινές σελίδες της ιστορίας μας...
Είμαστε ευγνώμονες σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμπαραστέκονται δίπλα μας,τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας γι' αυτό και θα σε προέτρεπα να ξαναδιαβάσεις και να εμπεδώσεις το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που σε φιλοξενεί: το φιλότιμο...

stelios thessaloniki a dit…

Ελλαδα η κοιτιδα του πολιτισμου ολοι της χρωστουν για τις επιστημες την φιλοσοφια την δημοκρατια θαπρεπε λοιπον να την στηριξουν ολοι αλληλεγγυη λοιπον στην ΕΛΛΑΔΑ.

maria malliou a dit…

Thank you from the bottom of our hearts, your support means a lot to us.

qwadro_fx a dit…

LA FIERTE D'ETRE GRECQUE EST DESORMAIS DEMOLIE PAR L'OCCUPATION ALLEMANDE PROVOQUEE PAR LES HOMMES POLITIQUES CRECS!
RESISTEZ TOUS! UNE GRECQUE !
Sightline Payments Kirk Sanfordspela spel

Roland a dit…

Πρόεδρος Σαρκοζί

Κάνατε όλα Γαλλία να ντροπιάσουν τον τρόπο που παρουσιάζεις τον εαυτό σου για την εκλογή σας,
πίσω τέλος με την Ελλάδα σε πολύ άσχημη γεύση προσβλητικό έχετε καμία ντροπή σίγουρα πάει πίσω ως χαμηλή (για μένα ο φόβος) κακή Γαλλία
Μπορείτε Κυρία Πρόεδρος Meckel με όλους σας το κεφάλι απατεώνες με παρέμβαση σας σε θέματα `μία χώρα που δεν είναι δική σας μετά από πολίτες που έχουν κουραστεί από την υπόσχεσή σας
Ποιος δεν θέλει το δρόμο, ή εσείς δεν τον ένοιαζε.
Autan σας κριτική όταν η Ρωσία autan σας κάνει τα ίδια πράγματα εκτός από το ότι η Ρωσία θα προτιμούσατε να μην γρατσουνίσουν πολύ
Αναρωτιέμαι αν μια μέρα η Γαλλία και η Γερμανία `s είναι στην ίδια θέση η Ελλάδα
Επικεφαλής ότι θα κάνατε. Εγώ πουλάω Ελβετία ποτέ τη χώρα μου για τους ανθρώπους όπως εσείς και εμείς ποτέ δεν θα σας στην Ευρώπη μπορεί να καταστρέψει μέχρι τη ρίζα.
I `m ανοίξει για όλους τους Ευρωπαίους να επαναστατήσουν εναντίον αυτού του φασιστικού Ευρωπαϊκής μοναρχίες
Αυτά είναι τα δύο κύρια εχθρός του παρελθόντος που οδήγησαν στη Δυτική Όχθη και ένα άλλο `s από τις αγαπημένες μου Ανατολή
να πεθάνει παρά να πουλήσει την ψυχή μου στο διάβολο.
ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ σατανικό SOUFFRIRE Λεκάνη χώρες της Μεσογείου
Κοινότητα να μην Ευρώπη για σας λεηλατεί
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ κερδοσκόπων
ΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ

Roland a dit…

α σένα ελληνικό λαό δεν πουλήσει την ψυχή σου στον διάβολο είσαι σε
αυτό αφήνει μια άσχημη θέση ότι η τ `η ζωή της Ευρώπης εφοδιασμένο αλλιώς θα είσαι κάτω από τη φτέρνα της Γερμανίας και της Γαλλίας

Οι άνθρωποι ακούν την καρδιά σας `s αριστερά της Ευρώπης είναι ο διάβολος της κόλασης στην αρχή όλα είναι ρόδινα, αλλά δεν θα σας πω τι ερώτηση` s είναι ποια είναι η μεγάλη μαλακία. Επιστροφή στις ρίζες σας `Ομήρου (ή περήφανος που είμαι Έλληνας στους απογόνους σας, δεν κολλάει το κεφάλι σας ¨! Η κυβέρνησή σας δεν θα πρέπει να αποδέχεται οποιαδήποτε παρεμβολή
δ `τρίτης χώρας που είναι μια δικτατορία, έχετε ξεχάσει το παρελθόν;

Νομίζω ότι από όλους σας με την καρδιά και πονάω I `Εθνική δις μητέρα και Έλληνα πατέρα της Ελβετίας και νιώθω την ανησυχία του για τα προβλήματά σας. αλλά don `t ξεχνάτε ότι η Ελλάδα δεν είναι προς πώληση, είτε αυτοπροσώπως είτε με διαπραγμάτευση, όπως στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης δεν λησμονήθηκαν
Ελλάδα μέχρι το βαθμό έχει Σμύρνη.

ΕΛΒΕΤΙΑ λόγο έξω να μην θέσει το πόδι του στην
Η Ευρώπη αυτή τη μαλακία

Είμαι υπερήφανος που είμαι αα υπήκοος έχει ελληνικό αίμα που ρέει μου μάταια μου

σας στέλνω όλη μου σκέψη ήταν να Ελληνικό λαό, λέγοντας
σαν