mercredi 1 février 2012

κατι πολυ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ .... σχετικα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ / quelque chose de très intéressant .... sur la LANGUE GRECQUE

Voici un texte (non signé ? reçu aujourd'hui par "Jesuisgrec", envoyé par George Christopoulos) de déclaration d'amour pour la langue grecque. Ce texte affirme que la langue grecque est la seule avec la langue des signes où les relations entre le signifiant (le mot) et le signifié (la réalité désignée par le mot) sont "primaires", non arbitraires, immédiates. Ceci est à réfléchir et à débattre.

CAUTION :

In case you don't speak greek, as the other two comments have stated, this is not true.
As Greeks, we are very grateful for this blog and the feelings behind it, and we thank you all. However, please refrain from publishing nationalistic idiocies like this post. They do not help. This particular story is a complete myth and has absolutely no basis in truth whatsoever.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

Once again, thank you for this blog, and please remove this post.

ATTENTION


Pour le cas où vous ne parleriez pas grec, ce n'est pas vrai, comme les deux autres commentaires l'ont dit.
En tant que Grecs, nous sommes très reconnaissants pour ce blog et les sentiments qui l'inspirent, et nous vous remercions tous.
Toutefois
, merci de vous abstenir de publier des idioties nationalistes comme ce post. Ils n'aident pas. Cette histoire particulière est un mythe complet et n'a absolument aucun fondement de quelque véracité que ce soit.

Encore une fois, merci pour ce blog, et s'il vous plaît supprimez ce message.

(traduction de l'anglais effectuée par Luc Douillard, le 8 février).

http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest





5 commentaires:

Onomarhos a dit…

Αυτό το παραμύθιι σέρνεται στα μπλογκς εδω και κάτι μηνες... Φυσικα και έχει διαψευστεί!
Με τέτοιες σαχλαμάρες, προκοπή δεν κάνει το Έθνος λεβέντες μου! Ας κοιτάξουμε εμείς τι θα κάνουμε με την τύχη μας, και ας αφήσουμε τους άλλους και κυρίως τους αρχαίους. Στον δικό μας τον καιρό, εμείς οι νεοέλληνες, τι έχουμε να δείξουμε? Έχουμε τίποτα? εκτός από τις επιδοτήσεις, τις ψευτομαγκές και τα κουτοπόνηρα τσαλίμια?

Anonyme a dit…

Πάλιωσε αυτό το παραμύθι πια! http://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

Anonyme a dit…

In case you don't speak greek, as the other two comments have stated, this is not true.
As Greeks, we are very grateful for this blog and the feelings behind it, and we thank you all. However, please refrain from publishing nationalistic idiocies like this post. They do not help. This particular story is a complete myth and has absolutely no basis in truth whatsoever.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

Once again, thank you for this blog, and please remove this post.

G-20 a dit…

Χτυπάνε όπου βρουν, χτυπάνε και εδώ οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ που ενοχλούνται από τη συμπαράσταση ΟΛΟΥ του κόσμου. Αντί να πουν ένα ευχαριστώ που κατανοούν οι ξένοι πολίτες αυτά που δεν κατανοούν οι δικοί μας Κουίσλιγκς, επιδιώκουν να σαμποτάρουν την παγκόσμια κίνηση υπέρ μας, ενάντια στη γερμανική και λοιπή Ευρωπαϊκή ΒΙΑ, με σκοπό την εξαθλίωση, για ένα μέλος της Ε.Ε. που δικαιούται να τύχει της Ευρωπαϊκής ΑΛΛΗΝΕΓΓΥΗΣ, σύμφωνα και με τις Συνθήκες. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, πάει να πει: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.

G-20 a dit…

Για να περισώσουμε κάπως την αξιοπρέπειά μας που επιχειρείται ΣΥΤΗΜΑΤΙΚΑ να καταρρακωθεί κυρίως από Γερμανούς, θυμίζουμε λίγο τον «Πατερούλη» Αδόλφο, που δυσφήμισε τη χώρα του, και οι Γερμανοί όλοι συνεχίζουν το έργο του με τα χρήματα, «γιατί τότε θα έχουμε νικήσει πραγματικά», όπως ονειρεύθηκε ο Γκαίμπελς. Ποιους θα νικήσουν, δεν το καταλαβαίνουμε.
Έχει πει , λοιπόν, και ο Χίτλερ: «Για λόγους ιστορικούς πρέπει να παραδεχθώ ότι από όλους τους εχθρούς που βρήκαμε μπροστά μας, ο Έλληνας Στρατιώτης, πέρα από όλους, πολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος." του "πατερούλη" Αδόλφου. Για να μη τους θυμίσουμε και το: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» του Τσώρτσιλ.

Όμως τώρα, εκεί και εδώ στην Ελλάδα, σπέρνουν θύελλες. Έχουν ξεχυθεί λυσσαλέα και θρασύτατα ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ δικοί τους, και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Βρίζουν και υπονομεύουν, απειλούν όσους υψώνουν φωνή εδώ ή σε άλλα sites ή στα ΜΜΕ, γιατί αυτό τους έμαθαν να κάνουν και αυτό διαποτίζει τα γονίδιά τους, μαζί με κάτι άλλες βαρβαρότητες, που καταδικάστηκαν από το Διεθνές Ποινικό ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Η Γερμανία το παίζει Παγκόσμια δύναμη ( achtun, achtun) ;;;;. Και λοιπόν, τι έγινε ;;;;;; Έγινε «δύναμη» με τα χρυσά δόντια, τις βέρες και τα χρυσαφικά από το Άουσβιτς, και από τους πατεράδες μας;;;; Με τους θησαυρούς και το Κατοχικό δάνειο πού ΕΚΛΕΨΕ από την Ελλάδα και από αλλού (Άκου εκεί, καταδέχτηκε ολόκληρη Γερμανία να ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ (αρπάζει) «δάνειο» (αγύριστο) από τους κατακτημένους, που τους οδήγησε στο θάνατο από ασιτία!!!!!). Και κανείς απόγονός του δεν σπεύδει να τιμήσει την υπογραφή της Γερμανίας, η ΟΠΟΙΑ τέθηκε φαρδιά πλατιά στο Κατοχικό δάνειο, με την οποία και δεσμεύθηκε «ο Πατερούλης» να το επιστρέψει !!!! Οι περισσότεροι όμως Γερμανοί σιωπούν και δεν το θίγουν καν το θέμα, για να ξεχαστεί;;; Το ξέρουμε και αυτό το ΚΟΛΠΟ. Η «Μητερούλα» όμως ξεχνάει και αυτή;;;; Όλοι όμως κάνουν τώρα, πως έχουν τάχα δυσπιστία στις δικές μας υπογραφές;;;; «Εξ ιδίων έκαστος κρίνει τα αλλότρια». Πρέπει να ξέρουν ότι ο λαός μας ΔΕΝ θέλει τα ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ τους δάνεια. Είναι καταστροφικά, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. Απλώς βρήκαν διορισμένους ηγέτες του χεριού ΤΟΥΣ, και κάνουν κουμάντο.
Εμείς θέλουμε τα ΔΙΚΑ μας λεφτά, που αρπάξανε με «αναγκαστικό δάνειο», επειδή ο Μουσολίνι μας λυπήθηκε, που πέθαινε ο κόσμος από πείνα, και ζήτησε να χαρακτηριστεί ως δάνειο, και όχι ως κλέψιμο, όπως επιδίωκαν τα στρατεύματά τουε στην Ελλάδα.
Κάθονται, λοιπόν, οι Γερμανοί πάνω στα κλεμμένα, δηλαδή σε χρήματα που αποτελούν ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, και τα ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ με δάνεια που δίνουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, για να πάρουν ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ. Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση σήμερα και κάνουν πως δεν τους αρέσει, με αποτέλεσμα να ενσπείρουν έχθρα μεταξύ των λαών μας, που είμαστε ΕΤΑΙΡΟΙ στις ίδιες «εταιρείες»: Ε.Ε. και ΝΑΤΟ !!! Και μας απομυζούν ακόμη περισσότερα χρήματα για όπλα, για να τα χρησιμοποιήσουμε πού ;;; Εναντίον των ΚΟΙΝΩΝ εχθρών, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ΚΟΙΝΟ κόστος!!!!!
Αν ήσαν πράγματι πολύ μεγάλη δύναμη, με αυτοπεποίθηση και κοινή λογική, γιατί δεν ισχυροποιήσανε την Ε.Ε. , προσφέροντας και τη δική τους δύναμ;;;; Εκεί μέσα, οι δυνατοί έχουν χρέος να ενισχύουν την Ένωση και τους άλλους με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ώστε να δημιουργείται ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ μια ακατανίκητη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ δύναμη. Μήπως τρέμει το φυλλοκάρδι τους, στην ιδέα ότι μπορεί να αναγκαστούν να δαπανήσουν λίγα χρήματα παραπάνω, που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΕΥΠΑΘΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ;;;;;;;; Ή λίγα από τα κλεμμένα, και καταβαραθρωθεί η οικονομία τους από υποτιμήσεις των δικών τους «Οίκων» - Λύκων Αξιολόγησης, που καραδοκούν;;;;
Ο Σρέντερ και ο Χέλμουτ Σμιτ, πάντως, τους συμβούλεψαν να μην σκαλίζουν την ιστορία, γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.